Barion Pixel

Heatcom Heating cable 6 mm 20W/m - 10,0 m fűtőkábel

HCHC620100
Szállítási költség: 2 200 Ft Elérhetőség: 2-3 munkanap
2-3 munkanap:
A termék nincs raktáron, várhatóan ennyi a szállítási ideje.
26 500 Ft
Bruttó ár

Teljesítmény 200 W
Garancia 300 hónap

Szállítással kapcsolatos információk

Partnereink
gls posta
Szállítási idő

Munkanapokon: reggel 8 és 17 óra között

Fűtőkábelek elektromos padlófűtéshez!

A HEATCOM fűtőkábelei elsősorban beltéri padlófűtés kivitelezésére alkalmasak, de használhatóak ipari célokra, a fűtési cél és a körülmények ismeretében.

Mi ez konkrétan?

6 mm vastag fűtőkábel, amely többféle hosszban elérhető, 10 és 20 W/m teljesítményben, 80-2300 W közötti összteljesítményekben.

Ha elektromos padlófűtésünket fűtőkábellel szeretnénk megoldani, akkor az aljzatbeton kivitelezése során a szigetelés fölé helyezett síkhálóra kábelkötegelővel vagy az aljzatbetonra rögzítőszalaggal erősítve kell telepíteni, majd betonba ágyazni.

Az így elkészült felületre a megfelelő négyzetméterenkénti teljesítmény meghatározása mellett bármilyen burkolattípus alkalmazható.

Elsősorban a fűtőkábeles megoldás akkor a legjobb, ha nem szeretnénk, hogy egy esetleges burkolatcsere során a fűtőegység sérüljön.

Kétféle típusból lehet választani

A fűtőkábeleink többféle hosszban elérhetők, 10 és 20 W/m teljesítményben.

A megfelelő típusú fűtőkábel kiválasztása elsősorban a beágyazás vastagsága határozza meg.

2-3 cm-es beágyazás esetén a 10 W/m-es fűtőkábelt, míg a vastagabb 3-6 cm-es beágyazás esetén a nagyobb teljesítményű 20 W/m-es fűtőkábelt javasoljuk.

A kábel kéteres, árnyékolt, IPX7 védettségű fűtőkábel. A fűtőkábel vezetői szilikon szigeteléssel vannak ellátva mely rugalmasabb, és jobban ellenáll a hőnek ezáltal hosszabb ideig képesek működni.

A fűtőkábel maximális felületi hőmérséklete 90  °C.

Fűtőkábelek telepítésének megtervezése

Miért fontos?

A megfelelő hosszúságú és teljesítményű fűtőkábel kiválasztása pontos felmérést és tervezést igényel, mert a fűtőkábel egységek nem rövidíthetőek.

Célszerű előre megtervezni, telepítési rajzot készíteni, hogy hol van szükség fűtőkábel telepítésére az adott helyiségben. (A fűtőkábelek nem keresztezhetik egymást.)

A helyiség padlófűtéssel fűthető felületének felmérésénél figyelembe kell venni, hogy a teljesen lefedett felületek alá (például: hűtő, kád, zuhanytálca, konyhabútor, beépített bútor) ne kerüljön padlófűtés, mert egyrészt nem hasznosul a hő, másrészt ezeken a részeken a fűtőkábel túlmelegedhet, és ennek károsodásához vezet.

A megfelelő négyzetméterenkénti teljesítmény meghatározásához az itt elérhető bejegyzésünk, illetve a tervezéshez az oldalon lévő kalkulátorunk nyújt segítséget.

Amennyiben a helyiség nagysága vagy tagoltsága miatt több fűtőkábel alkalmazása indokolt, célszerű azt minél kevesebb egységből megoldani, illetve azonos típusú fűtőkábelt egy helyiségében teleptíeni az egyenletes felmelegítési idő miatt.

Több fűtőkábel alkalmazása esetén, azok párhozamosan csatlakoztathatóak a termosztáthoz történő bekötés előtt.

Hossz (m)
10 m
Teljesítmény
200 W
Garancia
300 hónap
A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Részletek...