Barion Pixel

Heatcom AluMat 80 9,0 m2 (0,5 x 18,0 m) fűtőszőnyeg

HCAM308090
Elérhetőség: 2-3 munkanap
2-3 munkanap:
A termék nincs raktáron, várhatóan ennyi a szállítási ideje.
134 000 Ft
Bruttó ár

Teljesítmény 720 W
Garancia 180 hónap
 Ingyenes szállítás!

Szállítással kapcsolatos információk

Partnereink
gls posta
Szállítási idő

Munkanapokon: reggel 8 és 17 óra között

Tegye melegebbé nappaliját, szobáit a HEATCOM padlófűtéssel!

Ha nem szeretné, hogy a gyerekek a parkettán csúszva-mászva fázzanak, ha jó lenne, hogy egy kicsit melegebb érzetet sugározna a padló, akkor válassza a melegburkolatok alá telepíthető elektromos padlófűtésünket.

Mi ez konkrétan?

Olyan elektromos padlófűtés, amelyet úgynevezett úsztatott vagy klikkes, nem ragasztott melegburkolatok, például laminált padló, faparketta esetén alkalmazható.

Melegburkolatnak neveznek minden olyan burkolattípust, amely melegebb a betonnál, kőnél, és meleg érzetet áraszt megjelenésével.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Egy nagyon vékony, 1,8 mm átmérőjű kéteres fűtőkábel, amely egy 50 cm széles alul-felül zárt aluminim fóliában van hullám alakzatban erősítve. Az alumínium fólia mindamellett, hogy mechanikai védelmet ad a fűtőkábelnek, a biztonságos üzemeltetés érdekében biztosítja a kábelek közti egyenletes hővezetést, és a teljes felületű földelést és árnyékolást.

Ezt a fűtőszőnyeget kell a legalább 3 mm vastag, lehetőleg hővisszaverő fóliával ellátott xps szigetelésre helyezni.  

Kéteres fűtőkábelről van szó, ami azt jelenti, hogy csak egy oldalon kell csatlakoztatni az áramhálózathoz, ezzel megkönnyítve a tervezést és telepítést.

Új építésnél, vagy egy felújítás során egyszerűen kivitelezhető, nem kell a teljes aljzatot kibontani, nem kell a betont feltörni.

Kétféle teljesítményben kapható

Ha a padlófűtést önálló fűtésként szeretnénk használni, azaz az adott helyiségben nincs erre alkalmas egyéb fűtés, akkor a 140 W/m2-es típust célszerű használni.

Ha azonban csak komfortosabb padlót szeretnénk vagy az ingatlan nagyon jól szigetelt, akkor elegendő a kisebb, 80 W/m2 teljesítményű fűtőszőnyeg.

Fűtőszőnyeg lefektetésének megtervezése

Miért fontos?

A megfelelő méretű fűtőszőnyeg kiválasztása pontos felmérést és tervezést igényel, mert a fűtőszőnyeg nem rövidíthető , fűtőkábelből nem lehet levágni, illetve a túl rövid fűtőszőnyeg telepítése hideg foltot okozhat a padlón.

Célszerű előre megtervezni, lefektetési rajzot készíteni, hogy hol van szükség a alumínium fólia megvágásával a fordulókra. (A fűtőkábelek nem keresztezhetik egymást.)

A helyiség padlőfűtéssel fűthető felületének felmérésénél figyelembe kell venni, hogy a teljesen lefedett felületek alá (például: hűtő, konyhabútor, beépített bútor) ne kerüljön padlófűtés, mert egyrészt nem hasznosul a hő, másrészt ezeken a részeken a fűtőkábel túlmelegedhet, és ennek károsodásához vezet.

A tervezéshez segítséget nyújthat az itt elérhető kalkulátorunk.

A tervezésnél úgy kell kalkulálni, hogy a padlófűtés a 3 mm vastag xps lépésálló alátét alkalmazása esetén 5 mm-rel emeli meg a padlószintet.

Rétegrend: 1. Párazáró fólia 2. XPS lépésálló alátét 3. Alu-Mat fűtőszőnyeg 4. Melegburkolat

Amennyiben a helyiség nagysága vagy tagoltsága miatt több fűtőszőnyeg telepítése indokolt, célszerű azt minél kevesebb egységből megoldani, illetve azonos típusú fűtőszőnyegeket egy helyiségében használni az egyenletes felmelegítési idő miatt.

Több fűtőszőnyeg alkalmazása esetén, azok párhozamosan csatlakoztathatóak a termosztáthoz történő bekötés előtt.

Méret (m2)
9 m2
Teljesítmény
720 W
Garancia
180 hónap

A Heatcom egy megbízható és innovatív márka a fűtési megoldások terén, amely kiváló minőségű fűtőszőnyegekkel, fűtőkábelekkel és termosztátokkal rendelkezik. A Heatcom fűtőszőnyegek és fűtőkábelek ideálisak otthoni vagy kereskedelmi felhasználásra egyaránt, segítve a felhasználókat a helyiségek hatékony és energiatakarékos fűtésében.

A fűtőszőnyegek és fűtőkábelek könnyen telepíthetők és alkalmazhatók különböző padlóburkolatok alatt, biztosítva a kellemes és egyenletes hő eloszlást a térben. A Heatcom termékek minősége és tartóssága kiemelkedik, garantálva a hosszú távú megbízhatóságot és teljesítményt. A fűtőszőnyegek és fűtőkábelek a modern technológiával kombinálva magas szintű hatékonyságot és kényelmet biztosítanak a felhasználók számára. A Heatcom termosztátok szintén kiváló minőségű vezérlőegységek, melyek lehetővé teszik a felhasználók számára a kívánt hőmérséklet és időzített beállítások egyszerű kezelését.

Ezek a termosztátok lehetővé teszik a fűtési rendszer hatékonyabb szabályozását és a energiafogyasztás optimalizálását is. A Heatcom termékek stílusos és modern designjukkal is kitűnnek, így nemcsak funkcionálisan, de esztétikailag is vonzó megoldást jelentenek a belső térbe. Az általuk nyújtott kiváló ár-érték arány és megbízhatóság miatt a Heatcom fűtőszőnyegek, fűtőkábelek és termosztátok széles körben népszerűek mind az otthoni, mind pedig a kereskedelmi felhasználók körében. Összességében a Heatcom termékek jelentős előnyt nyújtanak a felhasználóknak a helyiségek hatékony és kényelmes fűtésében, egyidejűleg biztosítva a megbízhatóságot és a modern technológia előnyeit.

A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.