Ebben a bejegyzésben egy egészen speciális kérdéskörrel, az infrapanel légköbméter kalkulációval foglalkozunk kiemelten. Nem titkolt szándékunk praktikus segédletet biztosítani ahhoz, hogy tényleg a lehető legpontosabb értékekkel számolva tudjuk megoldani a kialakítást.

Tisztázzuk az infrapanel légköbméter fontosságát, miközben a hatékony működést befolyásoló egyéb tényezőkről is szót ejtünk majd. A cikk elolvasását követően remélhetőleg komolyabb esély nyílhat a korszerű infrapanelek magas szintű kihasználására.

Ezért nem mindegy az infrapanel méretének és kapacitásának a pontos megválasztása

korszerű infrapanelek növekvő népszerűsége mögött egyértelműen az a tényező áll, hogy a modern fűtőtestek egyik leghatékonyabb változatairól beszélhetünk. A legnagyobb erejük abban rejlik, hogy a levegő helyett a környező testeket fűtik fel.

Persze a magasabb szintű hatékonyságtól függetlenül nem árt alaposan átgondolni, hogy az infrapanel kapcsán mekkora kapacitásra, méretre és légköbméter érték kiszolgálására van szükség. Utóbbi egyébként a helyiségek belső térfogatának a speciális mértéke, amely után egyébként a fűtési díjat is szokás fizetni.

Milyen körülményeket érdemes figyelembe venni az infrapanel légköbméter kalkulálásához?

Értelemszerűen a szóban forgó épület, illetve az egyes helyiségek paraméterei lesznek leginkább mérvadók. Az alapterületen, illetve a belmagasságon felül kiemelten fontos pluszban számolni a hőmegtartó képességgel is.

Nem mindegy ugyanis, hogy a helyiség korszerű szigeteléssel van ellátva, vagy pedig észrevétlenül távozik a falakon és a nyílászárókon keresztül a megtermelt meleg levegő. Utóbbi esetnél nyilván extra kapacitás szükséges az infrapanelek részéről.

Mindazonáltal azzal is célszerű előzetesen kalkulálni, hogy a szóban forgó helyiségben mennyire magas hőmérséklet megteremtése a cél. Míg a fürdőszobában rendre magasabb értékek kellenek, addig az egyéb helyiségekben nem feltétlenül kell ekkora kapacitás.

Az infrapanel légköbméter megválasztásának praktikus támpontjai

Egy átlagos hőszigeteléssel ellátott ingatlan energiaigénye hazai viszonylatban 35 W légköbméterenként. Persze ez csak egy kiindulási alap, vagy jobban mondva egy mértani közép. Ez esetenként merőben eltérhet.

Ideális esetben lehetőségünk van szakembert hívni az infrapanel légköbméter minél precízebb kalkulálásának céljából. Egy sokat látott és tapasztalt szakember ugyanis képes lehet jobban átlátni azt, hogy alapvetően mik is lesznek az igények.

Ehhez mérten kedvezőbb esély nyílhat rá, hogy az infrapanel kapacitása tényleg megfeleljen a kívánalmaknak, és pazarlástól mentesen is hibátlanul teremtsen komfortos meleg levegőt a lakásban.

A légköbméter kérdése mellett az infrapanel elhelyezése is nagyban befolyásolja a hatékony működést

A webáruházunkban kapható korszerű infrapanelek egyik legfontosabb hozzáadott értéke pont abban rejlik, hogy egészen sokféle módon és formában történhet meg az elhelyezésük. Vagyis tetszőleges módon kerülhetnek fel akár a falra vagy pedig a mennyezetre is.

Értelemszerűen ezt ahhoz mérten javasolt kialakítani, hogy a helyiségben tartózkodás mit kíván meg leginkább. Úgy érdemes elhelyezni az infrapanelt, hogy lehetőség szerint közel essen a jellemző tartózkodási helyzetünkhöz. Ezáltal tényleg magas hatásfokkal tud melegíteni.