Vajon mennyire jó ötlet egy hősugárzó fürdőszobába való telepítése? Reális, vagy földtől elrugaszkodott maga az elképzelés? Ha inkább az előbbi, akkor mi mindenre kell figyelni a sikeres megvalósítás érdekében?

Az összes feltett kérdésre meg fogjuk adni a választ a bejegyzésben. Ráadásul tovább is megyünk, avagy adunk néhány kézzelfogható támpontot a minél tudatosabb készülékválasztás érdekében. Felvezetésként ennyi talán elég is, máris belevágunk a részletek ismertetésébe!

Telepíthető hősugárzó a fürdőszobába?

A válasz igen, bár bizonyos feltételek teljesüléséhez kötött. Legfontosabb, hogy a választott elektromos hősugárzó alkalmas legyen a fürdőszoba környezetében történő biztonságos és problémamentes hasznosításra.

Elvégre be kell azt látni, hogy olyan helyiségről van szó, amely jellegét és hasznosítását tekintve különbözik az otthon bármely más pontjától. A fürdőben mindennapos a pára, a víz jelenléte, ami speciális körülmény akármilyen elektromos berendezésnek.

Szerencsére a modern elektromos fűtési technológia innovációi már lehetővé teszik a gyakorlati megvalósítást. Nem kell hozzá más, mint tudatos készülékválasztás, majd rendeltetésszerű használat.

Mikor lehet igazán hasznos a hősugárzó jelenléte a fürdőszobában?

Olyankor, amikor komfortos meleg hőmérsékletre lenne szükség, viszont a körülmények ezt nem teszik lehetővé. Például, ha még nem jött el a fűtési szezon, ellenben beköszöntött egy váratlan hidegfront.

Egy könnyen telepíthető, sokoldalú beltéri infra hősugárzó ilyenkor óriási szolgálatot tehet. Különösen a reggeli és esti tisztálkodásra használt helyiségben, ahol mindennél fontosabb a komfortos meleg levegő megléte.

De tipikus élethelyzet lehet még az is, amikor újszülött baba érkezik a családba. A kicsiknek nagyobb szüksége van a melegre, ezért a kiegészítő elektromos fűtőeszköz hatékonyan segítheti elő a problémáktól és sírástól mentes fürdéseket.

Használható a fürdőszobában? 

Amikor a szóba jöhető készüléktípusokat nézzük, akkor az IP-védettség meglétére különösen érdemes odafigyelni. Ez a paraméter jelzi ugyanis, hogy az adott hősugárzó milyen mértékben képes ellenállni a külső hatásoknak, beleértve a víz és a pára jelenlétét. Hogy egy példát mondjunk, az IP20-as érték már kellőképpen megnyugtató.

Az elektromos védettség megléte kulcsfontosságú tehát. Ennek köszönhetően évszaktól és napszaktól függetlenül rendelkezésre állhat az általunk preferált meleg levegő. Anélkül, hogy a testi épséget vagy a készüléket fenyegető bármilyen körülménytől tartani kellene.

Néhány lényeges faktor a leginkább megfelelő hősugárzó kiválasztásához

Minden elektromos fűtőeszköz akkor tud maradéktalanul hasznosulni, ha a teljesítménye szinkronban van a fűteni kívánt helyiség méretével. Nagyjából fel kell tehát mérni, hogy mekkora a fürdőszoba hőigénye, és ez alapján célszerű választani.

Méretét tekintve az eszköznek is el kell férnie a helyiség egy pontján. Lehetőleg úgy, hogy az elektromos hálózathoz is könnyen hozzá tudjuk kapcsolni. Ha pedig mindezeken túl még dizájn szempontjából is rendben van a készülék, akkor jó eséllyel nem fogunk csalódni a működés hatékonyságában.