A Computherm Q7 termosztát segítségével az otthoni hűtés-fűtés egészen újfajta dimenzióját lehet megtapasztalni. Nemcsak a kényelmet, hanem a költséghatékonyságot tekintve is. Ennek a részleteit fogjuk ismertetni a cikkben, kiemelve egy konkrét készülék típust és annak az előnyeit.

Milyen haszna lehet a Computherm Q7 termosztátnak?

Az alapvető hasznosságot tekintve az eszköz a hűtés-fűtés vezérlésében játszik kiemelt szerepet. Amikor a beltéren uralkodó hőmérséklet eltér a programozható Computherm Q7 termosztát segítségével beállított értéktől, a beépített érzékelőknek köszönhetően az eszköz működtetni kezdi a hozzá kapcsolt hűtő és fűtő berendezést.

Ennek többféle előnye is lehet a mindennapokban. Egyrészt rendkívül kényelmessé teszi a komfortos hőmérséklet szabályozását, hisz nem kell folyton ki-be kapcsolgatni az elektromos fűtőeszközöket.

Miközben anyagi szempontból sem elhanyagolható a hasznosulás. Hisz a kívánt hőmérséklet megteremtése koncentráltan egy adott periódusban valósulhat meg, takarékosan és optimálisan bánva ezáltal a felhasznált energiával.

Egy digitális programozható termosztát előnyei a mindennapok során

Tegyük fel, hogy a háztartásban lévők hétfőtől péntekig nem tartózkodnak otthon napközben. Van, aki tanul, mások pedig dolgoznak. Így napközben feleslegesen menne a fűtés, telente késő délutánonként viszont nem lenne kellemes egy jégveremre hasonlító lakásba megérkezni.

Egy modern digitális termosztát segítségével viszont ez praktikusan áthidalható. Csak előre be kell állítani, hogy időszakokra lebontva a készülék mikortól hozza működésbe az elektromos konvektort, infrapanelt vagy a vele összekötött egyéb fűtési eszközt.

Ennek hatására másodpercre pontosan a megadott intervallumban fog működésbe lépni a mechanizmus. Így amikor a családtagok hazaérkeznek, anélkül tapasztalhatnak ideális hőmérsékletet, hogy mindez több energiafelhasználást generálna a kelleténél.

Egy konkrét készülék, amivel digitálisan programozható a benti hőmérséklet 

A Computherm Q7 termosztát hibátlanul megtestesíti mindazt, amit az ember joggal várhat el egy korszerű, digitális és programozható termosztáttal szemben. Könnyen kezelhető, megbízhatóan működik, és maximális precizitással szolgálja a kényelmet.

Például olyan funkciókkal, minthogy egymástól függetlenül naponta 6 szabadon megválasztható kapcsolási időpontot tesz lehetővé a hét minden napjára. Vagyis akár 10 percenként más-más szabadon választható hőfokot tudunk beállítani egy 0,5 Celsius fokos skálán.

Mindez egy jól látható, nagyméretű kijelzővel és kezelő gombokkal ellátott panel segítségével állítható be. Amivel megbarátkozni nem tart tovább néhány percnél még akkor sem, ha kevésbé vagyunk járatosak az elektromos eszközök használata terén.

Még néhány hasznos tudnivaló a használat előnyeiről

A korszerű elektromos fűtés eszköztárában az a legjobb, hogy úgy teszik komfortossá az életet, hogy közben még a spórolás lehetőségét is biztosítják. Például a kézi hőfok módosítás által, ami a szóban forgó készüléknél úgynevezett party programot, szabadság programot, illetve fagymentesítő programot is lehetővé tesz.

Így a Computherm Q7 normál használaton túl akár speciális körülményekhez is könnyen alkalmazható. Mindez egyszerű telepítés mellett, amely rombolás és bármiféle bontás nélkül, gyorsan kivitelezhető.